Omgeving

Onze Camping is gelegen aan de Schansstraat, in het buitengebied van Oirschot.

Toch bent u met de fiets binnen tien minuten in de mooie historische dorpskern en bij vele winkels en eetgelegenheden. Oirschot ligt in het hart van Het Groene Woud van Noord Brabant. En word ook wel monument in het groen genoemd.
Oirschot is een dorp wat veel te bieden heeft: goede winkels, gezellige terrasjes en restaurantjes voor elke portemonnee, boetiekjes , knusse straatjes om door te wandelen. En vele plekjes om te ontdekken. Wij wonen in een prachtig historisch dorp met een prachtig beschermd dorpsgezicht met vele monumenten. Ook vind je in de directe omgeving veel natuurgebieden en bossen welke echt het bezoek waard zijn..

Fiets en wandel mogelijkheden:
Wij zijn gelegen in de directe omgeving van natuurgebieden: De Mortelen, Campina en de Oirschotseheide. Uiteraard zijn deze gebieden uitermate geschiktvoor mooie fiets- en wandelroutes. De camping ligtdirect aan de Mortelenroute ! Wandelend en fietsend kunt u genieten van maar liefst 11 natuurgebieden, via bijvoorbeeld het wandelroutenetwerk. Maar liefst 180 kilometer wandelplezier
Wij helpen u graag op weg.In onze receptie ligt een schat aan informatie. Er is een map met uitleg over de monumenten van Oirschot welke voor een liefhebber eigenlijk niet te missen zijn. En een map waarin wij de natuurgebieden voor u beschreven hebben. Zodat het bos een bos met een verhaal word. En u de achtergrond van het monument leert kennen. Zo kijkt of wandelt het ineens heel anders ! Overigens verhuren wij ook fietsen en kunt u bij ons terecht voor diverse fiets en wandelroutes.


Leuke dingetjes in de buurt:
In Oirschot zelf en in de directe omgeving bevinden zich veel recreatie mogelijkheden, zoals:

Zwem & waterrecreatie:
-Binnen en buitenzwembad Laco,
-Waterrecreatie Aqua-Best
-Zwemparadijs de Tongelreep
-E3strand,

Dierentuinen
-Safari Park de Beekse Bergen,
-Dierenpark Best ZOO,
-Papegaaien Park.
-Dierenrijk Nuenen

Attractie Parken:
-De Efteling,
-IndoorSpeelPark DippieDoe
-Speelland Beekse Bergen.

Musea
-Historisch museum De Vier Kwartieren
-De Groene poort, Dinosaurus museum
-Van Abbe, beeldende kunst
-Prehistorisch Oplucht museum
-Kruisenhuis beeldende kunst
-Oorlogsmuseum Bevrijdende Vleugels
-DAF museum

Recreatie Mogelijkheden Allerlei in en om het dorp
-Kegelbaan De Bocht
-Bioscoop BioBest
-Museumbierbrouwerij Oirschots Bier
-Openlucht theaters

Visvijvers:
-Forellenvijver De Schutskuil,
-Visvijver De Nachtegaal,


In Oirschot is het elke dinsdagmorgen markt rond het plein bij de kerk. En een ijsje eten bij ijssalon “De Dames” is dan echt een must ! Ook in de Buurtgemeente Oisterwijk, Spoordonk, De Beerzen, Best en is genoeg te zien en te beleven. De steden Tilburg, Eindhoven en Den Bosch liggen dichtbij en zijn een bezoekje waard.

Houdoe en tot gauw!