Onze educatieboerderij zit vol leer en beleefmomenten.

Op onze boerderij hebben wij een heleboel dieren. En elke dag mag je de boer meer helpen tijdens een super leerzame voerronde.
Van vroeger uit is onze boerderij een gemengd bedrijf met verschillende diersoorten en akkerbouw. Door de jaren heen is er veel veranderd op onze boerderij. En wij doen onze best om onze dieren en het land goed te verzorgen. Boer zijn is een bijzonder beroep en de feeling met het land en de dieren zijn eigenlijk niet op school te leren. Veel kennis word over gegeven van generatie op generatie. Maar omdat er steeds minder boeren overblijven in Nederland verdwijnt langzaam aan ook het “boerenverstand”. De dieren zijn erg belangrijk voor De Steenuil. Want zonder zou Doe-Boerderij De Steenuil niet zijn wat het was. Heeft u vragen over een dier, waarom, hoe of wat of wilt u eens helpen ? Vraag het gerust.Op het bedrijf vind u bij de dieren “even voorstellen” bordjes met de namen erop en uitleg over de dieren.

Naast koeien hebben wij nog scharrelkippen die zorgen voor verse eitjes, en Sjaak en Katrien, een bijzondere kip en haan die wonen in de dierenweide. Onze pony s groot naar klein heten Sup, Sjors en Kaatje. Deze zijn er om te knuffelen en soms ook om op te rijden met bijv. een kinderfeestje of speeldag. Hanne heeft ook een grote Pony voor haarzelf die je op de boerderij vind, Sup. Hij is prachtig om te zien. Ook hebben we ezel Rosa!

Natuurlijk is een boerderijkat onmisbaar, Schoentje de poes houd alle muizen op afstand.
Onze varkes Catootje en Sjonnie word heel graag geaaid achter zijn oren en hebben altijd honger. De Geiten Kees, Klaartje, Goosje en Guusje hebben ieder hun eigen karakter. Bij de konijnenberg wonen een heleboel konijntjes, die om de beurt naar buiten gaan. Frits is ons hangoor papa konijn. Hij is het liefst van allemaal.  Boris is onze knuffel alpaca.
Niet te vergeten is daar dan ook nog onze Zima ! Zima is écht de aller liefste hond van de hele wereld !Kom maar eens kennismaken met de dieren , ze vinden bezoek erg fijn.

We hebben ongeveer 25 volwassen koeien
(onze dames),ongeveer 15 stuks jongvee (kalfjes) en 1 stier (Syll). Ze zijn van het Brandrode Ras Onze koeien worden natuurlijk bevrucht door onze stieren. Klik op de Naam voor meer informatie over dit bijzondere ras.

Houdoe en
  tot gauw!
Met Onze koeien knuffelen
De Boer meehelpen
Sjors onze Shetlander
Hij eet graag gras
Kalfjes hebben een lange tong
even rondneuzen