Duurzaamheid en op ons sanitair zijn we trots.

Wij bij de Steenuil houden van puur,eerlijk en bewust. De vraag naar bewuster en gezonder past helemaal bij ons! Daarvoor hebben wij een aantal mooie dingen kunnen realiseren!
Onze stroom is helemaal groen.
Wij wekken wij zelf op door middel van 150 zonnepanelen op onze binnenspeeltuin. Daarmee word ons gehele bedrijf voorzien van stroom als de zon schijnt. Jullie stroom bij het kamperen, de wasmachine maar ook het gekoelde biertje op onze terras.

Duurzame spullen:
Op een boerderij worden spullen flink gebruikt. Daarom kijken wij altijd naar duurzame spullen die we zelf kunnen repareren en tegen een stootje kunnen. Ook helemaal in de boeren mentaliteit repareren wij veel spullen zelf of laten wij het repareren.  De wegwerp maatschappij is van grote invloed van een flinke bijdrage aan de belasting op de natuur.  Als het kan kiezen we zelfs voor tweedehands van marktplaats of zelfs van de kringloop.

Onze boerderij:
Als ons veevoer produceren wij zelf. Ons gras groeit in het seizoen zodat we het als hooi kunnen inzetten in de winter, tijdens de lente word de mais gezaaid zodat we na het maisdoolhof seizoen dit weer als veevoer kunnen inzetten. Onze dieren houden we voor onze educatiedoeleinden of ten behoeve van het behoud van het brandrode runder ras.

Onze horeca:
Op ons terras en binnenspeeltuin serveren wij de lekkerste gerechten en drankjes. Waar mogelijk kopen wij biologische of duurzame producten in bij lokale bedrijven. Onze biologische koffiebonen worden gebrand in Oirschot, onze worstenbroodjes komen van de Oirschotse bakker en nog veel meer.


Sanitair:

Het heeft een frisse uitstraling en wij doen onze best om deze zo schoon mogelijk te houden.
In het hoogseizoen zijn elke dag de was- en toiletruimtes een uurtje gesloten wegens schoonmaakwerkzaamheden.
Natuurlijk kunt u dan gebruik maken van de toiletten bij het kampeerterrein.Wij beschikken over een fijne sanitaire voorzieningen. Welke aan de eisen voldoen van 40 kampeerplekken.

Toiletten:
- 3 toiletten in het sanitaire gebouw, met toiletpapier.
- 2 toiletten op het kampeerterrein, zonder toiletpapier.
- 6 Toiletten in de binnenspeeltuin waaronder 1 minder valide toilet.

Douche:
- In de sanitaire ruimte bevinden zich ,3 maal, 1 persoons douches en 1 maal een meer-persoons gezinsdouche wat voor gezinnen met kleine kinderen een uitkomst bied.
- Wij hebben geen muntsysteem! Het sanitair gebruik zit bij de kampeerprijs inbegrepen.
- onze douche werken op infrarood waardoor u niet steeds aan de kraan hoeft te draaien, dat is wel zo gemakkelijk met die shampoo fles in uw hand!

Privé wastafel:
- in ons sanitaire gebouw bevind zich , één, 1 persoons afsluitbare wasgelegenheid met koud en warm water en een aansluiting voor bijvoorbeeld scheer of föhn apparatuur.

Wastafels:
- 3 fijne gezamenlijke wastafels in de ruimte om de tanden te poetsen of de handen te wassen met spiegel, met warm en koud water.

Afwas gelegenheid:
- 4 Afwasgelegenheden met warm water
- Één groentebak,

Baby’s:
- Voor de kleinste hebben wij een babybadje ter beschikking. Daarnaast is er een aparte luier emmer en een uitklapbare baby aankleed tafel met een zacht kussen !

De vuile was hoeft u bij ons niet perse buiten te hangen ! (haha) u kunt bij ons tegen betaling wassen en drogen
- In de sanitaire ruimte hebben wij een fijne wasmachine en wasdroger ter beschikking. Deze kunt u tegen een tarief gebruiken (inclusief wasmiddel) om de nodige was en droog karweien te klaren. 

Houdoe en tot gauw!