Even Voorstellen

Wij stellen ons graag even aan jullie voor:

Graag delen wij met jullie deze mooie plek waar onze familie al generaties mag wonen en werken. Mijn broer (Willem) mijn vader (Wim) en ik (Hanne) runnen met zijn drieën deze Doe-Boerderij.

Stukje geschiedenis

We zijn een echt familiebedrijf! Wij stellen ons kort aan jullie voor: familie van de Schoot. Ons pap is een echte Oirschottenaar…… Hij is er één van Adrianus van de Schoot en Cato Deenen, die woonden aan de Schansstraat nummer 3………”Aan de Skânsstroat ?!” Zeggen ze dan hier in Oirschot “Dat kan ok nie anders, doar woonden vruger alleen mar Skooten” (in het Oirschots dialect spreken ze de naam Van de Schoot uit als Skóót) Ons pap werd verliefd op een meisje uit Diessen en trouwde met haar, ons mam, Annie Vingerhoets.
Samen namen ze de boerderij aan de Schansstraat over. Ze kregen 3 kinderen. Ons Linda (de oudste), onze Willem (de jongste) en mij, Hanne, de middelste. We werden geboren op de boerderij en groeiden, net als ons pap op aan de Schansstraat.

Terug naar de bron. In 1994 begonnen ons pap en ons mam een camping bij het boerenbedrijf. Nu, wat jaren later is de combi tussen mens en dier niet weg te denken van De Steenuil. Het ooit op zichzelf staande gemengde boerenbedrijf is nu een Doe-Boerderij geworden, waar het agrarische gedeelte naast het recreatieve gedeelte hand in hand gaan. Ons Linda heeft elders een gezin gesticht. Maar ze weet gelukkig de weg naar de Schansstraat erg goed te vinden. Ze heeft samen met haar man 3 kinderen.

Van ons mam hebben wij véél te vroeg afscheid moeten nemen! We missen haar nog elke dag. Zij heeft haar leven altijd gegeven aan haar gezin en aan de boerderij. Haar droom was een BoerenBinnenSpeeltuin met een mooi terras. Maar de vergunningen kwamen na veel tegenslag pas na 14 jaar van de grond. Dit was voor haar te laat om het met haar handen op te bouwen. Maar gelukkig “wapperen onze handen vanuit haar kracht” Boerin Annie was bij onze gasten een begrip! Wij dragen haar voor altijd bij ons. Hebben zoveel van haar geleerd. We gedenken en herinneren haar in alle liefde. Bij de bar staat haar foto met een kaarsje en daar houdt ze de wacht! Op het erf vindt u, tegenover de receptie van de camping, haar eigen gemaakte Mariakapelletje. Maar bijvoorbeeld ook de dahlia’s in de moestuin zijn van haar.

De Steenuil & onze oude eik in D’ekker

De Steenuil is de benaming van ons bedrijf. Daaronder vallen de boeren binnen- en buiten speeltuin, educatie centrum, spirituele centrum en de boerderij camping. Dat is niet zomaar verzonnen. Deze vogel woont al jaren in en om de boerderij. Daarom kozen onze ouders in 1994 deze naam uit!
Achter op het land hebben we onze eigen oude eik. Deze boom is al meer dan 100 jaar oud en draagt, daarachter op het land, nogal wat wijsheid met zich mee. Als kind keek ik, dag in dag uit, uit de keukenraam naar de eik. Onze boom staat symbool voor “ons” Thuis en de geborgenheid van het ouderlijk huis in de Schansstraat. En de kracht in alle weersomstandigheden van leven rechtop te blijven staan.

Op de boerderij vinden jullie grote leesboeken. Hierop staat het grote Steenuil- voorleesverhaal. Heb je alles gelezen? Dan kun je een wens/krachtsteen uit de speciale kist pakken en je wens/krachtvraag hierin stoppen. In het verhaal lees je hoe dit kunt doen. Dit w enssteentje kun je naar de oude eik, op onze grond “in dekker” brengen (“dekker” betekent: achter op het weiland). Bij de eik staat de wensput. Het wens/krachtsteentje wordt daar goed bewaard. De wandeling naar de eik duurt ongeveer, heen en terug samen een half uur doorstappen!

Het Steenuilverhaal van Dagna en de oude Eik is als voorlees en wensen/werkboekje bij de bar te koop, leuk voor thuis of als kado! Dit boek is in het jaar 2008 door Hanne zelf geschreven en geïllustreerd. Alle opbrengsten gaan elk jaar naar een door Hanne gekozen goede doel. Het doel van dit jaar vinden jullie bij de bar!

Onze producten

Wij hebben eten en drinken met zorg voor u uitgezocht, en houden ervan om onze gasten te verwennen. We werken met veel huisgemaakte en dagverse producten. Soms kan daardoor de wachttijd iets oplopen, maar dan heeft u ook echt wat lekkers op uw bord of in uw glas. Naast ons pap, onze Willem en ik hebben wij ook ons eigen Steenuilteam. Zij horen ook bij ons. Zij dragen hun “steentje” bij aan de gastvrijheid welke wij u graag bieden. Op het krijtbord bij de bar vindt u wisselende weekproducten.

De jaren door:

In ons Steenuilnestje is in al de jaren nogal wat ontwikkeld. Ieder heeft zijn eigen passie en talent. Zo vullen we elkaar aan en blijven we vernieuwen. Ons pap is veel bezig met het fokken van Brandrode runderen. Dit is een “zeldzaam huisdierras”. Wat hij voor uitsterven wil behoeden. Het is de koe van onze over-over-grootouders. Wil daar meer over weten? Hij kan er uren over vertellen! Zo ook over het mooie gebied waar we wonen. Willem en ik zijn opgegroeid met de gasten en natuur om ons heen. Wij weten niet beter dan dat we deze plek delen met bezoekers.

Toen de Camping begon was Willem 7 jaar en hij maakte ieder seizoen vele nieuwe vriendjes. Wat een feest! Er was altijd iemand om te spelen. Toen Willem 21 was en ons mam kwam te overlijden is hij meteen samen met ons met veel passie en drijfkracht de camping gaan runnen. Hij is zich gaan ontwikkelen als een echte ondernemer in het buitengebied. Hoe het is om hier te spelen weet onze Willem als geen ander!

Voor mij was het anders. Toen de eerste kampeerders kwamen was ik een echte tiener van 14. Ik speelde als kind vaak alleen op de boerderij. En was bijna altijd buiten. Herinner me nog goed dat ik alleen thuis was en er op de deur geklopt werd, ik kwam net uit de douche. Dus had mijn haren in een handdoek gedraaid en mijn pyjama al aan. Er stonden campinggasten aan de deur die nog een plekje zochten. Toen ik 18 was ben ik begonnen met de kinderfeesten. Naast mijn studies en ander werk heb ik altijd mezelf hier thuis ingezet om deze plek te behouden.

Door de jaren heen hebben Willem en ik geleerd dat geen dag hetzelfde is. Als je in de natuur werkt, met kinderen en dieren, dan blijft het altijd een verrassing hoe de dag loopt. We kregen de kans om onszelf te ontwikkelen en het bedrijf groeide met ons mee. Dat waren grote uitdagingen en dat kosten ons bloed zweet en tranen. Maar daardoor is de dankbaarheid, dat we hier mogen wonen en werken op deze plek, nog groter geworden dan dat deze al was.

Er is nogal wat veranderd in alle jaren.

Er veranderd zoveel, bijna teveel om op te noemen. Willem zijn passie is het doorgeven van zijn kennis over de natuur. Een wandeltocht door het bos met Willem is een echte belevenis. Hij kent alle koeien beter bij de naam dan ons pap. Met zijn perfectionisme en aangeboren talent om kennis door te geven met geduld en enthousiasme brengt hij vele gasten vreugde het hele jaar door. Bij onze kleine gasten is boer Willem een begrip! Hij is onze eigen Freek Vonk! De boerderij en het vee met puntjes op de i, is aan hem goed besteed. Zakelijk is hij mijn perfecte tegenhanger. Wat ik creatief verzin voeren hij en ons pap met liefde uit en ze laten mij vrij om met mijn creativiteit allerlei sprongen te maken die ze beide vanaf een afstand bekijken met fronsende wenkbrauwen.

Ons pap en Willem laten me helemaal vrij in de creatieve ontwikkeling op het bedrijf, met mijn verhalen, de tekeningen en noem maar op. Teveel om op te sommen. Doordat Willem steeds meer ontwikkeld in het horeca vakgebied krijg ik de kans om mijn yoga-meditatielessen en het werk in het intuïtieve-energie vlak uit te breidden. Op de Steenuil is een verstopt hoekje…. Waar er rust en veiligheid en stilte heerst. Daar kun je mij dan vinden. Wil je daar meer over weten kijk dan op mijn bloesem eik site. Maar ook de verhalen kan ik nu weer gaan schrijven met behorende tekeningen. We hebben alle drie onze eigen taken maar kunnen elkaar overal vervangen als het nodig is. Op de site vind je de taakverdeling.
Met elkaar delen we de passie dat we iets willen betekenen en willen overdragen. En als het even kan en mag graag op deze fijne en bijzondere plek van onze voorouders. Met de wijze Steenuil en de oude grote Eik die de wacht houden.

Mensen vragen ons wel eens, waarom hebben jullie deze doelgroep gekozen? Maar wij hebben dat niet bewust gedaan. De doelgroep heeft ons uitgekozen en we zijn gegroeid in de stroming vanuit wie we oprecht zijn.

Openingstijden

Alles heeft zijn charme. Elk seizoen brengt ons iets moois! Daarom zijn wij zijn het hele jaar geopend. Voor los bezoek in de schoolvakanties regio Zuid elke dag. Daarbuiten op woensdag, vrijdag, zaterdag en zondag.
Op de tussendagen zijn wij op afspraak te bezoeken. Voor bijvoorbeeld educatie voor scholen of schoolreisjes. De boerderij Camping is geopend van 1 april tot en met de Herfstvakantie regio Zuid.

Makkelijk om te weten en niet te vergeten:

• Jaarkaart , persoonsgebonden

• 10 ritten korting kaart niet persoonsgebonden

• Kinderfeesten

• Groeps-uitjes voor klein en groot

• Schoolreisjes

• Schooleducatie

• Kamperen

• Wens-pad naar de oude eik

• Dag uitje

• Communie & geboorte feest

• Bloemenkrans High-tea

• Kamperen

• Familie uitje, vrienden dag, opa en oma feest met of zonder activiteiten en arrangementen

• Huifkartochten

• Helpen en educatie over de natuur en de boerderij

• Stenen cirkel verbondenheid

• Voorleesdagen , met steenuilverhalen in het hooi of in het weiland

• Yoga- Mediatie en coaching Bloesem eik

• Verkoop voorlees en werk boekjes voor
het goede doel

• Pasen: paasfeest met pannenkoeken ontbijt

• Begin van de lente: Bloem bolletjes feest

• Moederdag Ontbijt en picknick

• Vaderdag BBQ en Tractorrijbewijs

• Augustus en September Maisdoolhof

• Oktober: verlichte avond doolhof met
toneel en voorleesverhaal en vuurkorven

• December: Kerst op de boerderij &
Kerst voorlees verhaal in het hooi op de magische kerstavond!


• En zo nog veel meeeeeeeerrrr

• 1 januari & 20 september gesloten

Heeft u vragen of op- en aanmerkingen dan horen wij ze graag! Wij wensen u een fijn verblijf op onze boerderij sociale controle is belangrijk bij ons. Is iets niet in de haak? Spreek elkaar erop aan en vertel het ons! Bent u ook lief voor onze dieren?

Onze dank is GROOTS !

Heeft u een mooie foto gemaakt? En mogen wij hem gebruiken voor promotie doeleinde? Mail deze dan naar info@desteenuil.nl.

Als deze foto geplaatst word win je een gratis entree kaartje of zelfs een jaarkaart!

Houdoe en tot gauw!