ALGEMENE VOORWAARDEN overnachten de Steenuil

Hoe te reserveren?

Reserveer direct via https://www.desteenuil.nl/campingreserveren#verblijf
Uw reservering is definitief zodra wij deze schriftelijk (per e-mail) aan u hebben bevestigd.

Reserveringen

Wij nemen alleen reserveringen in behandeling van personen die 18 jaar of ouder zijn. Het is niet toegestaan voor kinderen jonger dan 18 jaar om in de verblijfsaccommodaties te verblijven zonder begeleiding van een volwassene (tenminste 18 jaar oud). U kunt bij de reservering uw voorkeur voor een bepaalde plaats of accommodatie kenbaar maken. Een verblijf in een accommodatie met een bepaalde voorkeur (bijv. voor de ligging) wordt vanaf € 15,- per reservering voor u vastgelegd (de definitieve prijs is afhankelijk van uw verblijfsdatum en voorkeur). Komt u bij ons kamperen? Dan kunt u uw voorkeur voor een kampeerplek doorgeven vanaf € 15. Wij proberen hier dan zoveel mogelijk rekening mee te houden. Er kunnen zich echter situaties voordoen waarin wij de door u gewenste accommodatie of plaats niet kunnen aanbieden. Wij behouden ons het recht voor om in dat geval van uw voorkeur af te wijken. De door u betaalde toeslag wordt dan gecrediteerd. Voor iedere reservering behouden wij ons het recht voor om zonder opgave van redenen reserveringen, met name reserveringen van groepen, te weigeren dan wel hieraan speciale voorwaarden te stellen, zoals bijvoorbeeld het verplichten van een waarborgsom.

Aankomst en vertrek verblijfsaccommodaties

Op Camping de Steenuil is aankomst of vertrek voor alle verblijfsaccommodaties mogelijk op alle dagen). U kunt vanaf 13.00 uur in uw accommodatie terecht. Op de dag van aankomst kunt u zich vanaf 13.00 uur melden bij de receptie. U kunt dan al gebruikmaken van de faciliteiten op het ons boederijpark. Op vertrekdagen dient u de accommodatie vóór 12.00 uur te verlaten.

Reserveringen worden altijd gemaakt voor vastgestelde aankomst- en vertrekdata. Het eerder vertrekken of later aankomen in uw verblijfsaccommodatie heeft dan ook geen invloed op de totale reissom en er kan dan ook dus geen aanspraak gemaakt worden op restitutie in het geval van eerder vertrekken of later aankomen in uw verblijfsaccommodatie.

Aankomst en vertrek kampeerplaatsen

Op kampeerplaatsen kunt u op de dag van aankomst vanaf 13.00 uur terecht. Op de dag van vertrek dient u de kampeerplaats vóór 12.00 uur te verlaten. Indien u uw kampeermiddel (tent, caravan of camper) op de vertrekdag langer (d.w.z. na de reguliere vertrektijd van 13.00 uur) op de plaats wilt laten staan, dient u een halve nacht bij te boeken. Van Hemelvaart t/m Pinksteren en in juli en augustus is het vooraf reserveren van een kampeerplaats noodzakelijk. In de Hemelvaarts- en Pinksterperiode dient u minimaal drie overnachtingen te boeken. Indien u het kampeermiddel onbewoond laat, dient u dit vooraf bij de receptie kenbaar te maken. Achteraf wordt geen geld geretourneerd omdat wij achteraf niet kunnen controleren of u van de kampeerplaats gebruik heeft gemaakt evenals met hoeveel personen u van de kampeerplaats gebruik heeft gemaakt. Indien u dit vooraf meldt, dan wordt hiermee in de berekening van de huursom rekening gehouden. Voor een kampeerplaats met een onbewoond kampeermiddel betaalt u het standplaatstarief inclusief twee personen.

Reserveringsvoorwaarden

In de verblijfsaccommodaties kunnen maximaal het op de website aangegeven aantal personen verblijven. Voor kampeerplaatsen geldt een maximum aantal van zes personen per standplaats. De parken kunnen geen reserveringen aannemen voor caravans/ campers met een tandem-as of met een lengte van meer dan 7,75 meter. Deze zijn niet geschikt voor onze kampeerterreinen en wegen. Tarieven voor kamperen vind u hier https://www.desteenuil.nl/prijslijst
Extra personen van hetzelfde gezin betalen een extra personen tarief (totaal maximaal zes personen). Het is niet mogelijk tussentijds van kampeermiddel te veranderen of de samenstelling van het gezelschap te wijzigen. Indien niet-gezinsleden op de kampeerplaats verblijven, betalen zij het logétarief. Bij wijzigingen van de reservering wordt €20,- wijzigingskosten in rekening gebracht.

Wij behouden ons het recht voor wijzigingen aan te brengen in de opzet en openingstijden van de faciliteiten van de parken, zoals o.a. maar niet beperkt tot de horeca en binnenspeeltuin. Hieronder wordt tevens begrepen gedeeltelijke of gehele sluiting van deze faciliteiten, zonder dat u recht heeft op een vergoeding.

Sport- en recreatieprogramma

In alle Nederlandse schoolvakanties, weekenden en de meeste midweken biedt een deskundig team een gevarieerd sport- en animatieprogramma voor alle leeftijden aan. In het najaar en de winter kan het aanbod van de activiteiten verschillen van de zomer.

Gezinsvakantiepark

Alle parken zijn gezinsvakantieparken. Groepen jongeren zonder begeleiding van een volwassene (tenminste 18 jaar oud) worden niet toegelaten. Indien de samenstelling van uw gezelschap in onze ogen in conflict is met onze doelgroep behouden wij ons het recht voor uw reservering zonder opgaaf van redenen niet te accepteren dan wel hieraan speciale voorwaarden te stellen of een waarborgsom te rekenen. Legitimatie bij verblijf op het park is verplicht.

Recron-voorwaarden

  • Op al onze aanbiedingen en overeenkomsten voor verblijfsaccommodaties zijn de Recron-voorwaarden Vakantieverblijven van toepassing.
  • Op al onze aanbiedingen en overeenkomsten voor toeristische kampeerplaatsen zijn de Recron-voorwaarden voor Toeristische Plaatsen van toepassing.

Deze onderhavige algemene voorwaarden, alsmede het parkreglement zijn van toepassing. Deze kunt u vinden op www.desteenuil.nl.

Parkreglement

Op de overeenkomst tot aankoop van een e-ticket is naast de algemene voorwaarden e-tickets ook het parkreglement van toepassing. Met het betreden van De Steenuil verklaart u zich akkoord met dit parkreglement. De Steenuil behoudt zich het recht voor het parkreglement te wijzigen.

Betalingsvoorwaarden

Indien wij uw reservering kunnen plaatsen, ontvangt u van ons, per e-mail of post een schriftelijke bevestiging. Met de bevestiging komt de overeenkomst tot stand en is de boeking definitief. Er geldt geen bedenkperiode, u kunt de overeenkomst na ontvangst van de bevestiging niet herroepen.

Zit er tussen uw aankomstdatum en de datum van reservering meer dan 6 weken, dan dient u de eerste betaling (50%) binnen veertien dagen na ontvangst van de bevestiging te voldoen. Het restantbedrag moet uiterlijk zes weken voor aankomst door ons zijn ontvangen. Zit er tussen uw aankomstdatum en de datum van reservering minder dan 6 weken, dan dient u het gehele bedrag ineens te betalen. U ontvangt geen bevestiging van uw betalingen. Indien wij uw betaling niet tijdig hebben ontvangen, behouden wij ons het recht voor om uw reservering te annuleren, conform onderhavige voorwaarden.

Annuleren

Indien u onverhoopt uw vakantie moet annuleren, dan bent u een gefixeerde schadeloosstelling verschuldigd. Het annuleren dient schriftelijk te gebeuren. Deze schadeloosstelling bedraagt ten aanzien van gereserveerde verblijfsaccommodaties en kampeerplaatsen:

  • bij annulering meer dan drie maanden voor de aankomstdatum 15% van de in de bevestiging vermelde totaalprijs;
  • bij annulering binnen drie tot twee maanden voor de aankomstdatum 50% van de in de bevestiging vermelde totaalprijs;
  • bij annulering binnen twee tot één maand voor de aankomstdatum 75% van de in de bevestiging vermelde totaalprijs;
  • bij annulering binnen één maand voor de aankomstdatum 90% van de in de bevestiging vermelde totaalprijs;
  • bij annulering op de dag van aankomst 100% van de in de bevestiging vermelde totaalprijs.

Ook indien u niet verschijnt op de ingangsdatum bent u 100% van de in de bevestiging vermelde totaalprijs (huursom incl. bijkomende kosten/exclusief lokale heffingen) verschuldigd.

Tip: Sluit een annuleringsverzekering af.  Kijk naar de dekking waaronder je kunt annuleren.

Houdoe en tot gauw!